E-Kolo

Poženite se v prihodnost

Kolesarjenje počasi zamenjuje vožnjo z avtomobilom - varovanje okolja, manjši stroški, lahkotno potovanje, krepitev mišic, prihranki ... za vsakogar se najde prednost. In tako kot se spreminja transport se spreminjajo tudi transportna sredstva - najnovejša "modna muha" so električna kolesa drugače imenovana e-kolesa. Čeprav so videti kot normalna kolesa na človeški pogon se v njih skriva napredna mehanizacija - električni motorček, baterija in ostala drobnarija, ki omogoča lahko križarjenje po širni okolici.

Za vsako priložnost in za vsakogar se najde nekaj

Lahkotno potovanje

Večina ljudi nerado uporablja kolo za premagovanje poti od doma do službe, zaradi nereda, ki to povzroča. Nihče ni navdušen nad sodelavcem, ki pride v službo z oblačili, ki zaudarjajo po telovadnici. E-kolesa odstranijo ta problem, zakaj bi delale vaše noge, če lahko težje delo opravi motorček in se vi samo usedete ter ste že na poti? Če bi želeli pokuriti porabiti nekaj kalorij, z minimalnim trudom, lahko koristite pedelec funkcijo.

Krepitev mišic

Čeprav vam e-kolo olajša mobilnost od, A do B in morda še vmes do C ipd. je občutneje težje od navadnega kolesa, tudi do 30 kg. Usmerjanje kolesa in vrtenje pedal se lahko prevede v pravo telovadbo.

Manjši ogljikov odtis

Najverjetneje si mislite, da smo ponovno odkrili toplo vodo, seveda je vsem jasno, da e-kolesa ne porabljajo goriva in oddajo veliko manj ogljika kot osebni avtomobil, raziskava je leta 2011 prišla do zaključkov, da kolesa puščajo le 8 % ogljikovega odtisa, na osebo, v primerjavi z osebnim avtomobilom. Če prevedemo to v zanimivejše številke: če bi vsi prebivalci New Yorka en dan v tednu uporabljali kolo namesto osebnega avtomobila, bi letno, proizvedli 55 milijonov ton manj emisij.

Prihrani, prihranki, prihranki …

E-kolo ne potrebuje posebnih dovoljenj, izpita, registracije in zavarovanja. Torej so naložbeni in obratovalni stroški zanemarljivi v primerjavi z osebnim avtomobilom. Cenovni razpon e-koles se giblje od 1.000,00 do 4.000,00 EUR, ceno lahko razčetverimo, če se odločimo, da sami predelamo obstoječe kolo v e-kolo. Najdražji strošek je zamenjava baterije (približno 200,00 €), vendar ko seštejete prihranjene cestnine, parkirnine … boste zmeraj v plusu.


E-kolo - tekmovanje