Branko - Prototip Naprednega nakupovalnega vozička

Nakupuj z nasmeškom

Primerjava nakupovalnih vozičkov

Napredni nakupovalni voziček, ki olajša nakupovanje: ima električni pogon, ki pomaga pri prevažanju bremen, tablični računalik, ki prikazuje akcijske izdelke in ponuja edinstvene popuste, dodatno zaposli vaše najmlajše s predvajanjem risank in igricami, nazadnje lahko tudi polni mobilne telefone.

Napredni nakupovalni voziček se bo, za pravilno delovanje, zanašal na zapestnico, ki bo »označila« nositelja. Z uporabo zapestnice se želimo izogniti potrebi po napredni tehnologiji prepoznavanja obrazov in olajšati uporabo, saj se zapestnica samo namesti na roko in voziček je pripravljen za uporabo.

Avtonomna funkcionalnost naprednega vozička ne bo potrebovala dodatnih zunanjih naprav, zanašala se bo le na vgrajeno senzoriko in napredna omni kolesa, ki omogočajo stabilno večsmerno premikanje. Električno napajanje bo priskrbela odstranljiva brezžično-polnilna baterija; polnjenje si predstavljamo ali na posebni ploščadi, kjer neuporabljeni vozički čakajo na uporabnika, ali z vgradnjo potrebne tehnike v tla veleblagovnic, da bi polnjenje bilo stalno in bi delovanje bilo nemoteno tudi v najdaljših nakupovalnih sezonah.

Na sprednji strani vozička bi se na LCD prikazovalniku predstavljale aktualne ugodnosti v trgovini in ob vstavitvi kartice ugodnosti, časovno omejeni, prilagojeni popusti, glede na vaše nakupovalne navade. Omenjen LCD prikazovalnik bi imel sposobnost 180 stopinj obračanja, navznoter, da otroku nudi zaposlitev med nakupovanjem, sposoben bi bil predvajanja animiranih filmov (risank) in poganjanja preprostih igric. V prihodnosti je možna je razširitev z A. R. (Augmented Reality), da otroku nudi učeče se vsebine navezujoč na produkte v trgovini, npr. prikazovalnik ima na sprednji strani kamero in če pred njo zamahamo s pomarančo se na prikazovalniku predstavijo osnovne informacije o pomaranči (ime, kje raste, katere vitamine vsebuje, zakaj je zdrava ...).

Voziček bi dodatno bil opremljen s posebnim predalom, ki bi omogočal shranjevanje manjših predmetov in polnjenje mobilnih naprav, ki podpirajo brezžično polnjenje. Za varovanje osebnih predmetov bi na strani bila vgrajena ključavnica, ki bi omogočala zaklep torbice, nahrbtnika ipd. Odklepala in zaklepala bi se s pomočjo unikatnega RFID ključa, vgrajenega v zapestnico.

Branko je bil napravljen v sodelovanju s ŠC Ptuj, VSŠ

Logotip ŠC Ptuj VSŠ